Waarom een erkend comfortinstallateur

Een erkend Comfortinstallateur is gespecialiseerd in het voorbereiden en aanpassen van woningen zodat ook u straks langer zelfstandig thuis kan blijven wonen.

Veel woningaanpassingen zijn installatie gericht. Denk aan wandbeugels, trapspilbeugels, een verhoogd of in-hoogte-verstelbaar toilet, een inloopdouche, aangepast sanitair, een in hoogte verstelbare keuken, goede ventilatie, energiezuinige verwarming etc., etc.

In al deze gevallen is het van belang dat de aanpassingen door een erkende Comfortinstallateur gedaan worden. Er moet voldoende kennis van de doelgroep, materialen en ergonomische voorschriften aanwezig zijn. Zo kan bijvoorbeeld een wandbeugel in het toilet in de loop van de tijd voor klachten aan andere gewrichten zorgen als deze niet volgens de juiste ergonomische voorschriften is gemonteerd. Ook het gebruik van on-ergonomisch gevormde beugels kan tot klachten leiden.

Een ‘gewone’ installateur heeft weliswaar kennis van de techniek maar niet van overige belangrijke zaken die van invloed zijn. Men moet bijv. weten dat een volwassen man van 80kg die zijn evenwicht verliest, zo’n 140kg aan acute belasting levert als hij steun zoekt aan een wandbeugel.

Een handige buurman bijvoorbeeld, zal zich niet bewust zijn dat hij om diezelfde reden ander bevestigingsmateriaal moet gebruiken dan er standaard met een hulpmiddel meegeleverd word. Als hij überhaupt al kennis heeft van bijvoorbeeld welk materiaal de muur, waaraan een hulpmiddel bevestigd moet worden, is gemaakt of wat de minimale en maximale afstand van een wandbeugel is van hart toilet tot aan de wand.

 

Edelhertstraat 2, Capelle a/d IJssel,

010 286 93 19 (keuze 4)